Sportfysiotherapie

Wat is Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor sportfysiotherapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan over de preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde klachten en aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën en met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproblematiek.

Daarbij draagt hij/zij bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

Wanneer kunt u terecht bij een sportfysiotherapeut

Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven van problemen die een sportfysiotherapeut kan behandelen.

  • Acute blessures;
  • Overbelasting blessures;
  • Post operatieve revalidatie (sport specifiek);
  • Informatie en advies omtrent trainingsopbouw;
  • Advies op het gebied van preventie;
  • Easy taping;
  • ed.

Dit kunnen dus problemen zijn met de voet/enkel, knie, heup, schouder, elleboog en pols.

Binnen onze praktijk maken we gebruik van een breed aanbod aan faciliteiten op het gebied van sportfysiotherapie. Zo kunnen wij gebruik maken van de oefenzalen in de sportschool, de velden van v.v. Angerlo vooruit en beschikken wij over een breed aanbod aan apparatuur en materialen voor kracht-, conditie- en stabiliteitstrainingen.

Daarnaast maken we gebruik van video analyses om problemen bij het sporten bloot te leggen, zodat we de optimale behandeling kunnen geven.

Samenwerking met sportverenigingen

Fysiotherapie Martijn Kort werkt samen met verschillende sportverenigingen uit de regio van Doesburg. Dit houdt in dat sporters van deze verenigingen gebruik kunnen maken van een inloop sportspreekuur op maandagavond van 18.00-19.00 uur.

Tevens verzorgen wij hersteltrainingen voor voetballers, maar ook voor andere takken van sport.

Verenigingen waar wij onder anderen mee samenwerken zijn: v.v. Angerlo Vooruit, SC Doesburg, DES Angerlo. Mocht u als vereniging interesse hebben om afspraken te maken of een samenwerking aan te gaan, neem dan gerust contact met ons op.